Spullen Juliana onder de hamer

Veilinghuis Sotheby’s in Amsterdam gaat tienduizenden stukken van de Koninklijke familie veilen. De veiling vindt plaats van 14 tot 17 maart; daarvoor komen vijf kijkdagen voor het publiek. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is besloten om spullen van de hand te doen, waarvoor geen nieuwe bestemming is gevonden. De opbrengst – geschat tussen de 1,5 en 3 miljoen euro – gaat naar vier geselecteerde goede doelen. De vier dochters van wijlen Koningin Juliana hebben gekozen voor het Rode Kruis, waar hun moeder jarenlang actief bij betrokken was. Daar gaat de helft van de opbrengst van de veiling naar toe.

 

De andere helft wordt verdeeld over het Prinses Beatrix Fonds (keuze van Beatrix), het Natuurcollege (keuze van Irene), het Rode kruis (keuze van Margriet) en Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours (keuze van Christina). Er is eerst gekeken of historische collecties als die van paleis het Loo Nationaal Museum en het Instituut Collectie Nederland voorwerpen kunnen gebruiken. De meeste spullen komen uit paleis Soestdijk, maar ook de leden van het Koninklijk Huis hebben hun spullen uitgespit. Zo gaan officiële staatsgeschenken naar de daarvoor opgerichte instanties.

Lees ook:Veiling spullen koningin Juliana van start
Lees ook:Veiling inboedel Paleis Soestdijk
Lees ook:Erfstukken Juliana leveren vijf miljoen op
Lees ook:Kijkdagen efstukken koningin Juiliana
Lees ook:Prinses Christina 65 jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>