Veiling inboedel Paleis Soestdijk

Komende maand houdt de Koninklijke familie grote opruiming: van 14 tot en met 17 maart 2011 gaan een slordige 10.000 items uit het Oranjebezit bij veilinghuis Sotheby’s in Amsterdam onder de hamer in het RAI theater. De kijkdagen zijn van 8 tot en met 13 maart bij Sotheby’s Amsterdam en het veilinghuis heeft een catalogus uitgegeven. De meeste spullen komen uit paleis Soestdijk, dat leeg staat sinds het overlijden van koningin Juliana en prins Bernhard. Vanaf 1 maart gaat het paleis opnieuw open voor het publiek open en worden er rondleidingen gehouden op vrijdag, zaterdag en zondag.

 

Na het overlijden van Koningin Juliana en prins Bernhard lieten de vier dochters  paleis Soestdijk ontruimen. Ieder familielid mocht van tevoren dingen uitzoeken die ze nog konden gebruiken. Belangrijke stukken die niet verloren mogen gaan, gingen naar National Museum Paleis Het Loo in Apeldoorn en het Koninklijk Huisarchief. Ook door de bomvolle zolders van andere paleizen lieten de vier dochters de bezem halen. Naar verwachting zal de veiling een recordbedrag tussen de 1,5 en 3 miljoen euro opleveren. De opbrengst gaat voor de helft naar het Rode Kruis, waarbij koningin Juliana jarenlang was betrokken. De andere helft gaat naar vier goede doelen, die de erfgenamen zelf hebben uitgekozen. Koningin Beatrix koos voor het Prinses Beatrix Fonds, prinses Irene voor het Natuurcollege, prinses Margriet voor het Rode Kruis en prinses Christina voor het Prinses Christina Concours.

Lees ook:Kijkdagen efstukken koningin Juiliana
Lees ook:Veiling spullen koningin Juliana van start
Lees ook:Erfstukken Juliana leveren vijf miljoen op
Lees ook:Juliana even terug op paleis Soestdijk
Lees ook:Spullen Juliana onder de hamer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>