Platenbeurs Rotterdam gaat niet door – ‘gemeente werkt tegen’

Aan standhouders: ‘Uit onderstaand persbericht kan u opmaken dat wij er alles aan hebben gedaan om een vergunning te verkrijgen voor de platenbeurs in Rotterdam. Ook ons best hebben gedaan om u zo vroeg als mogelijk te informeren. Maar zo als u kan lezen het mocht niet helpen. Wij hebben onderstaand bericht naar de pers gestuurd zodat zoveel mogelijk mensen weten dat het niet doorgaat.’ Andre Frijters/Dynamite Beurzen (bron: persbericht).Reeds in november zijn wij begonnen met de contacten met de gemeente Rotterdam, met de opzet een vergunning te verkrijgen voor de Platen – CD Beurs op het Eendrachtsplein.

Als sedert 2001 hebben wij regelmatig Platenbeurzen georganiseerd binnen de gemeente Rotterdam. Eerst op de Blaak, later op het Eendrachtsplein. Drie jaar geleden kwam daar abrupt een einde aan. De gemeente startte een nieuw  beleid en gooide ons op één hoop met de rommelmarkten, waar zij, naar hun zeggen te veel van hadden. Wij hebben toen geprobeerd duidelijk te maken dat wij een themamarkt hebben. Het thema is muziekdragers en dan zo breed mogelijk. Maar nee voor de gemeente waren wij een rommelmarkt.

In november 2016 heb ik nog maar eens contact gezocht met de gemeente om te informeren of het beleid inmiddels was bijgesteld. Ik sprak een dame van de afdeling evenementenvergunningen en deze heeft mij de nieuwe beleidsregels toe gestuurd. Na bestudering van deze stond niets ons in de weg om weer wat te ondernemen in Rotterdam. In overleg met betreffende dame hebben wij toen vier vergunningen aangevraagd en betaald. Het was inmiddels 8 januari.

Na enige tijd kregen wij het verzoek om een nieuwe tekeningen te sturen, daar de tekeningen die wij mee gestuurd hadden, die dezelfde is als voorgaande jaren is gebruikt, niet duidelijk was. Ook krijgen wij de vraag om alle plaatsen van kramen te nummeren. Verder kregen wij nog de vraag hoe wij konden aan tonen dat wij een themamarkt organiseren. Wij hebben verteld dat wij met uitsluitend muziekdragers komen dus lp’s, singels, cd’s en muziek dvd’s en dit zowel nieuw als 2e hands en alle mogelijke muzieksoorten van klassiek tot metal en van blues tot smartlap dus  alle vragen beantwoord en aan alle verdere wensen voldaan. Maar ondanks dat wij bleven aandringen kregen wij geen uitsluitsel. Op een gegeven moment kregen wij te horen dat de gemeente voornemens was om geen vergunning te verlenen, daar wij niet voldeden aan de regels van een themamarkt en dat de door ons aangeboden artikelen al reeds werden aangeboden op de regulieren markt. Wij hebben daarop gereageerd dat dit beslist niet waar was. Wij zijn bekend met het geen wordt aangeboden op de regulierenmarkt dat is zeker leuk maar benaderd totaal niet hetgeen wij aanbieden. Dat kan ook niet want op de regulierenmarkt staan een paar kramen en wij komen met zeker 20 kramen vol. Maar helaas wij  mochten zelfs na aandringen geen antwoord ontvangen.

Drie mailberichten later en nog een mailbericht aan een collega van betreffende ambtenaar kwam er nog steeds geen antwoord. Iedere keer opnieuw benadrukte wij dat het voor ons van belang is dat wij een definitief besluit zouden ontvangen daar wij eerder geen bezwaar konden maken. Tegen voornemens kan je geen bezwaar maken.  Dan maar het hoofd van de afdeling benaderen. Dit resulteerde in een uitnodiging om op 28 maart in Rotterdam even aan te komen voor het zogenaamde hoor en wederhoor gesprek. Dit is 3 dagen voor de eerste beurs. Telefonisch contact met betreffende ambtenaar gaf mij de informatie dat e.e.a. zonder resultaat zou zijn, het ging er om dat de gemeente alleen aan de voorgeschreven procedure wilde voldoen.

Ik heb de betreffende ambtenaren herhaaldelijk verteld, zolang ik geen definitieve afwijzing heb, ik geen bezwaar kan maken en nu zelfs 5 dagen voor de beurs van 31 maart heb ik nog steeds geen afwijzing. Zelfs in de uitnodiging van 28 maart wordt nog eens benadrukt dat dit geen besluit is volgens de Algemene wet Bestuursrecht. Tegen deze bestaan dan ook geen bezwaar/ en beroepsmogelijkheden. Ik denk dat dit een werkwijze is een grote stad als Rotterdam onwaardig en overweeg dan ook stappen te ondernemen.

Andre Frijters/Dynamite Beurzen

[email protected]

Lees ook:Oktoberfest Den Haag gaat niet door: gemeente weigert vergunning
Lees ook:Raad van State haalt streep door Amsterdams rondvaartbotenplan
Lees ook:Prostituees mogen achter hun ramen blijven
Lees ook:Rijnweek 2016 gaat door, ondanks ‘lastige’ gemeente Rhenen
Lees ook:Sinterklaasintocht Amsterdam onder vuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>