Keltfest Dordrecht 2016 – zaterdag 28 en zondag 29 mei

IMG_20160522_141920Zaterdag 28 en zondag 29 mei is evenemententerrein de Hollandse Biesbosch bij Dordrecht het domein van Keltfest, het jaarlijkse grootste Keltische muziekevenement van Nederland.  Op drie podia zijn optredens van groepen die zich richten op Keltische muziek en dans, waaronder Rapalje, Kelten zonder Grenzen Mutefish en Scotch. In de Celtic Spirit tent worden workshops gegeven onder de noemen ‘Ritme van het Leven’.

Zie ook: AD Dordt in Stoom

Op het terrein zijn meer workshops te volgen, waaronder het jaarlijks terugkerende Balfolk. De Kids Hill biedt kindervertier. De markt is verspreid over het hele terrein. Er zijn verhalenvertellers en verschillende groepen doen bepaalde episoden uit de geschiedenis herleven, zoals Germanen versus Romeinen, de bronstijd, de ijzertijd, de Vikingen en de (vroege) middeleeuwen. Wat dit jaar niet van de partij is, zijn de Highland Games: de Schotse traditie waarbij mannen, vrouwen en kinderen onderling strijden in steen stoten, hamer slingeren en boomstam gooien. Het Keltfest is zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur, zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Tickets: zie website.

Lees ook:Keltfest Dordrecht 2013
Lees ook:Keltfest Dordrecht 2012
Lees ook:Keltisch Midzomerfestival Nieuweschans
Lees ook:Keltfest 2011 in Dordrecht
Lees ook:Castlefest Keukenhof 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>