Castlefest Keukenhof 2010

IMG_20160518_103902Vrijdag 7 tot en met zondag 8 augustus 2010 zijn de tuinen van kasteel Keukenhof het decor van de zesde editie van het Gothic & Fantasy event Castefest (editie 2011: klik hier). Deelnemers komen als  Gothic & fantasy-figuren naar het openluchtfestijn met muziek, dans, acts & entertainment, literatuur, workshops, rituelen, kindervertier, markt, catering en een historisch kamp, opgesplitst in de IJzertijd met Kelten, Vikingen en oude ambachten en de Middeleeuwen: volgens de website ‘gewoon de lekkerste hangplek van het terrein’.

Tijdens het concert van Omnia is de traditionele Wickerverbranding: een vuuroffer dat is ontleend aan de Kelten uit de IJzertijd, als uiting aan hun eenheid met de natuur. Een enorme feniks wordt op het muzikale hoogtepunt in brand gestoken: een spektakel van vuur, dans en muziek. Op twee muziekpodia, de Village Stage en de Forest Stage, zijn optredens van onder andere Omnia, Faun, Scrum en Kelten zonder Grenzen. Ook de Balfolk dansworkshops ontbreken niet. Het grasveld is het domein van ‘Heidense Bende’ met info en workshops over natuurreligies, de ‘Steampunk tuin’ (nieuw dit jaar) en ‘Kunst op Straat’, met levende standbeelden, doe-het-zelf activiteiten, boogschieten en een open podium waarop bezoekers eigen kunsten kunnen vertonen.  In het koetshuis staan boeken centraal, met auteurs, illustratoren, boekpresentaties, lezingen en workshops. Castlefest is een feest ter ere van de zon. Bij de Kelten was dat de God Lugh, die de mensen veel goeds bracht: zoals graan verbouwen en de aarde verwarmen, zodat het graan kon groeien. Het oude Keltische oogstfeest Lughnasadh is aan deze god gewijd: tot op de dag ieder jaar begin augustus. Caatlefest is te bezoeken vrijdag 11.00 van  tot 23.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 22.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Tickets: zie website. De voorverkoop is gesloten, maar aan de kassa zijn nog ‘ruim voldoende kaartjes beschikbaar’, aldus de organisatie.

Lees ook:Vijfde editie Castlefest Keukenhof
Lees ook:Mysticfair Land van Ooit
Lees ook:Rijswijk in de ban van Gothic & Fantasy
Lees ook:Gothic & Fantasy in Rijnhal Arnhem
Lees ook:Gothic beurs ‘Nox Obscura’ Amersfoort

1 Reacties // Reageer

One thought on “Castlefest Keukenhof 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>