Keltfest Dordrecht 2013

Zaterdag 11 en zondag 12 mei, is evenemententerrein de Hollandse Biesbosch bij Dordrecht het domein van Keltfest, het jaarlijkse grootste Keltische muziekevenement van Nederland (2016: klik hier). In een Keltisch dorp is te zien hoe de Kelten in de IJzertijd leefden, in het Schotse dorp is te zien hoe de Schotten in de middeleeuwen en daarna leefden. In het Muziekdorp staat het hoofdpodium, de pubtent en de meeste catering. In het Doedorp staat het Balfolkpodium om te dansen, de Workshoptent, de Boogschietbaan en de Kids Hill met kindervertier. De markt is verspreid over het hele terrein.

Op het terrein staat een klassiek labyrint uitgezet, een druïde raadpleegt het rune-orakel, er zijn verhalenvertellers en de stichting voor Keltische Studies is er met een tentoonstelling over onze verre voorvaders en eenmaal per dag een presentatie over de invloed van Elfen op Iers bijgeloof. Natuurlijk ontbreekt muzikaal vertier niet, met optredens van onder andere Rapalje, Cesair en de Sandsacks. Bezoekers kunnen leren boogschieten en Greenpeace is aanwezig, dit jaar om aandacht te vragen voor de bijensterfte. Ook dit jaar is Keltfest weer het toneel van de Nederlandse Kampioenschappen Highland Games: tijdens deze Schotse traditie kunnen mannen, vrouwen en kinderen onderling de strijd aangaan bij steen stoten, hamer slingeren en boomstam gooien. Het terrein aan de Baanhoekweg is zaterdag geopend van 10.00 tot 22.00 uur, zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Lees ook:Keltfest Dordrecht 2012
Lees ook:Kelten herleven tijdens Keltfest in Dordrecht
Lees ook:Keltfest doet oude Kelten herleven in Dordrecht
Lees ook:Keltfest 2011 in Dordrecht
Lees ook:Keltfest Dordrecht 2016 – zaterdag 28 en zondag 29 mei

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>