Carnavalsoptocht Roermond gaat maandag niet door vanwege harde windstoten

Vanwege het verwachte onstuimige weer met harde windstoten gaat de Grote Carnavalsoptocht van Roermond maandag niet door. Dat heeft de organisatie van de optocht zondag in overleg met de gemeente en de veiligheidsregio besloten. De organisatie besloot zondagmiddag niet af te wachten tot de Veiligheidsregio Limburg-Noord met een advies komt.

Zie ook: Optochten Den Bosch, Breda en kleinere plaatsen afgelast

De optocht gaat niet door omdat bij harde wind en windstoten het gevaar groot is dat praalwagens omwaaien. Het KNMI heeft vanaf zondagnacht voor een groot deel van het land code geel afgegeven. Mogelijk gaan andere carnavalsoptochten – zoals in Breda en Den Bosch – ook niet door. De organisaties nemen maandagochtend pas een besluit, in overleg met de veiligheidsregio’s. In Duitsland gaan carnavalsoptochten in meerdere grote steden niet door. In Amsterdam is een vuurwerkshow vanaf hotel Krasnapolsky aan de Dam op maandag vanwege het Chinees Nieuwjaar gecanceld. Activiteiten op de grond, zoals het afsteken van honderdduizendklappers, kunnen wel gewoon doorgaan.

Lees ook:Carnavalsoptochten ingekort vanwege harde wind
Lees ook:Carnavalsoptocht Woensdrecht voor de tweede keer afgelast
Lees ook:Code geel op maandag: zware windstoten kunnen carnavalsoptochten verstoren
Lees ook:Carnavalsoptochten in Den Bosch, Breda en meerdere kleinere plaatsen afgelast
Lees ook:Overlast door storm, veel kerstmarkten afgelast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>