Chinees Nieuwjaar in Amsterdam en Rotterdam

Maandag 8 februari is het Chinees Nieuwjaar en begint het Jaar van de Aap, maar zaterdag 6 februari wordt het alvast gevierd in Amsterdam en Rotterdam (2017: klik hier). In de Amsterdamse Chinatown – rond de Nieuwmarkt en de Zeedijk – geven honderdduizend-klappers en de drakendans het startsein, om alle kwade geesten te verjagen en het nieuwe jaar in te luiden: het Jaar van de Aap. In de Boeddhistische tempel aan de Zeedijk en Chinese restaurants is het feest.

In Rotterdam begon het Chinese Nieuwjaarsfeest om 13.00 uur met een leeuwendans op en rond de Kruiskade. Tot 21.00 uur zijn er allerlei activiteiten in Wijkpark het Oude Westen en Chinese workshops in winkels en cafés in de buurt. Maandag 8 februari is het feest op de Dam: Dan start om 16.00 uur een feestlijk programma inde Bijenkorf, vindt om 17.30 uur de traditionele draken- en leeuwendans op de Dam plaats en spettert vanaf 19.00 uur vuurwerk de lucht vanaf het dak van hotel Krasnapolsky. Update: vanwege harde windstoten gaat het vuurwerk vanaf het dak niet door. Het jaarlijkse Chinees Nieuwjaar Festival in Den Haag vindt plaats op zaterdag 13 februari.

Lees ook:Chinees Nieuwjaar in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam
Lees ook:Chinees Nieuwjaar in Amsterdam
Lees ook:Chinees Nieuwjaar in Amsterdam op Dam en Nieuwmarkt
Lees ook:Chinees Nieuwjaar Festival in Rotterdam
Lees ook:Chinees Nieuwjaar Festival Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>