Carnavalsoptochten ingekort vanwege harde wind

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven: vanaf 15.00 uur trekken er buien vanuit het zuiden en zuidwesten het land binnen, lokaal met onweer, hagel en zware windstoten. Om die reden zijn de carnavalsoptochten van Breda en Den Bosch flink ingekort: in Breda wordt de route een uur korter en in Den Bosch wordt de route gehalveerd.

Vorig jaar gingen een groot aantal optochten niet door vanwege storm, zoals in Breda in Den Bosch. De KempenOptocht in Hapert (ten zuidwesten van Eindhoven) begint een half uur eerder, om half een. De optocht van Hapert staat bekend om de mooiste wagens uit de regio. Ook op veel andere plaatsen in Brabant beginnen optochten vroeger dan gepland.  Ook in Limburg is code geel van kracht, maar voor zover bekend gaan daar alle optochten gewoon door zoals gepland.

Lees ook:Carnavalsoptocht Roermond gaat maandag niet door vanwege harde windstoten
Lees ook:Zware windstoten in Limburg: ook dinsdag carnavalsoptochten afgelast
Lees ook:Carnavalsoptochten in Den Bosch, Breda en meerdere kleinere plaatsen afgelast
Lees ook:Gladheid: code geel in heel Nederland
Lees ook:Halfvasten 2016: dit jaar met aantal verschoven carnavalsoptochten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>