PreSail IJmond luidt SAIL Amsterdam in

Eenmaal in de vijf jaar staat IJmond in het teken van PreSail, als 15 kilometer verderop SAIL Amsterdam op het punt van beginnen staat. Dan worden de nautische en culturele activiteiten van het jaarlijkse Havenfestival IJmuiden en PreSail samengevoegd. Zaterdag 15, zondag 16 en dinsdag 18 augustus in de haven van IJmuiden, dinsdag 18 augustus in de haven van Beverwijk. Het festijn sluit naadloos aan op de SAIL-IN Parade op woensdag, wanneer de Tall Ships over het Noordzeekanaal op Amsterdam af koersen.

Zie ook: Officiële SAIL app te downloaden

Vanaf zaterdag meren de schepen af in IJmuiden. Vrijdagochtend beet de Nederlandse klipper Stad Amsterdam in alle vroegte het spits af. De Vissershaven ligt het weekend vol met historische schepen en moderne boten van de Marine en de Kustwacht. Bezoekers kunnen vaartochten maken (bijvoorbeeld op de Minerva op zondag), langs de kades staan marktkraampjes en er zijn muzikale optredens, zoals van Jeroen van der Boom op zaterdagavond.

De meeste Tall Ships arriveren dinsdag in de haven van IJmuiden. Die dag is het niet alleen feest in IJmuiden, maar ook in Beverwijk, met veel gezelligheid in de haven, straattheater en muzikale optredens. PreSail wordt in IJmuiden dinsdag afgesloten met het muziek- en theaterspektakel ‘Groeten uit IJmuiden’, dat na een optreden van Ruth Jacott om 23.30 uur wordt afgesloten met een vuurwerkshow. Op dat moment wordt het stokje overgenomen door SAIL Amsterdam 2015, dat woensdag om 10.00 uur van start gaat met de SAIL-IN Parade.

Lees ook:Record aantal Tall Ships tijdens SAIL-In parade op woensdag 19 augustus
Lees ook:SAIL Thank You Parade op zondag 23 augustus
Lees ook:Havenfestival 2010 en PreSail IJmuiden
Lees ook:SAIL Den Helder en Marinedagen 2017
Lees ook:Tall Ships Races Antwerpen – 7 t/m 10 juli

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>