SAIL Den Helder en Marinedagen 2017

Donderdag 22 tot en met zondag 25 juni vindt in Den Helder de vijfde editie plaats van SAIL Den Helder, het grootste nautische evenement van Nederland dit jaar. Daarnaast zijn er van vrijdag 23  tot en met zondag 25 juli de Marinedagen. Woensdag 21 juni zijn er meerdere Pre-Sails: vanaf 09.00 uur in Oudeschild, vanaf 16.00 uur in Den Oever en en vanaf 14.00 uur Kolhorn. Donderdag gaan de Tall Ships ten anker op de rede van Texel en Den Helder; vanaf 09.00 uur komt het Nationaal varend Erfgoed aan. Vanaf 14.00 uur komen de Tall Ships binnen aan de Nieuwediepkade en het Marineterrein.

Donderdag tot en met zondag staat een Summerlab expositie op de Nieuwediepkade, is er straattheater en een nostalgische kermis met reuzenrad. Vanaf donderdag zijn er publieksrondvaarten met traditionele schepen en toont de stad zich in De Ziel van den Helder. Vanaf vrijdag zijn meerdere Tall Ships te bezichtigen en presenteren Texel, Hollands kroon, Schagen en De nHelder hun hotspots. Vrijdagmiddag is het Zomervarnaval en de Crew Parade door de binnenstad. De dag wordt afgesloten met een vuurwerkshow, net als zaterdag. Zondag vertrekken de Tall Ships en het Varend Erfgoed Den Helder vanaf 09.00 uur. Vanaf 15.00 uur vindt de Parade of Sail van Tall Ships plaats op de rede van Den Helder. Tijdens SAIL zijn er verschillende optredens op drie podia en mobiele acts op het terrein.

Lees ook:Sail Den Helder en Marinedagen 2013
Lees ook:Friese Havendagen Harlingen
Lees ook:Record aantal Tall Ships tijdens SAIL-In parade op woensdag 19 augustus
Lees ook:Tall Ships op weg naar Sail Den Helder
Lees ook:Tall Ships Races Antwerpen – 7 t/m 10 juli

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>