Racoon wint Popprijs 2012

De band Racoon heeft de Nederlandse Popprijs 2012 gewonnen: de prijs voor de artiest of band die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage leverde aan de Nederlandse popmuziek. Ook de lengte van de carrière en succes in he tbuitenlanf spelen daarbij een rol. Racoon ontvind de prijs – een beeld van Theo Mackaay en een cheque van 10.000 euro – zaterdag 12 januari tijdens Eurosonic-Noorderslag in Groningen. De jury zegt dat Racoon zich vorig jaar goed heeft gemanifesteerd.

In juni behaalde hun laatste album ‘Liverpool Rain’ de eerste plaats in de albumlijsten, meer dan een jaar nadat de plaat was verschenen. De jury vindt het bijzonder dat de band met een plaat zo lang succes heeft zonder enige steun van grote platenmaatschappijen, Racoon bestaat sinds 1997. De band heeft vier leden: zanger Bart van der Weide, basgitarist Stefan de Kroon, gitarist Dennis Huige en drummer Paul Bukkens.

Lees ook:Racoon toert door het land
Lees ook:Kensington wint Popprijs 2017
Lees ook:Caro Emerald wint Popprijs 2010
Lees ook:Jeugd van Tegenwoordig wint Popprijs 2011
Lees ook:Erik van Muiswinkel wint cabaretprijs Poelifinario

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>