Kensington wint Popprijs 2017

IMG_20160827_164257Kensington heeft de Popprijs 2017 gewonnen. Op Eurosonic Noorderslag in Groningen werd de prijs zaterdagavond uitgereikt. De prijs is voor een band of muzikant die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage aan de Nederlandse popmuziek heeft geleverd. De Utrechtse band ontstond in 2005. 

In 2011 speelde Kensington op Eurosonic Noorderslag en werd er opgepikt door meerdere promotors en bookmakers, onder andere het tv-programma De Wereld Draait Door. De band brak in 2013 echt door met de hit Home Again, won een 3FM Award voor beste album voor Vultures en een MTV EMA voor ‘Best Dutch Act’. In 2014 was Kensington A,bassadeur voor de Vrijheid. Eind 2016 stond de band drie keer in een uitverkochte Ziggo Dome. Dit jaar sluit Kensington de tournee Control - genoemd naar het vierde studioalbum – af met een show in de Amsterdam ArenA op 14 juli. Daarna staat de band van 22 tot en met 26 november in een uitverkochte Ziggo Dome.

Lees ook:Racoon wint Popprijs 2012
Lees ook:Eurosonic en Noorderslag binnen één dag uitverkocht
Lees ook:The Script geeft 21 maart extra concert in Ziggo Dome
Lees ook:Gratis events tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen
Lees ook:Eagles in Ziggo Dome Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>