Dutch Influence officiële opening Amsterdam Dance Event

IMG_20160511_193957‘We willen de wereld veroveren’, zegt Tiësto in de documentaire Dutch Influence die woensdag 17 oktober 2012 groots in première gaat in de bioscoop Pathé Tuschinski in Amsterdam en tot en met zaterdag 21 oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event 2012, in Pathé City (vlakbij het Leidseplein) draait. De film belicht de Nederlandse invloed op de wereldwijde dance scene. Nationale en internationale kopstukken zijn aanwezig bij de wereldpremière die tevens de officiële opening is van Amsterdam Dance Event 2012. (bron: persbericht).

 

Nederlandse artiesten staan eenzaam aan de top; Nederlandse organisaties worden wereldwijd geroemd om hun concepten en producties. Hoe is het mogelijk dat ons kikkerlandje zo’n grote invloed heeft op de dance scene en wat is die invloed precies? Nederlandse top dj’s zoals Tiësto, Armin van Buuren, Afrojack en Chuckie zijn de afgelopen drie jaar wereldwijd gevolgd om deze vragen te beantwoorden. In Dutch Influence delen ‘onze jongens’ ervaringen. Ze vertellen over het succes, maar ook over de keerzijdes. Daarnaast combineert de documentaire interviews met partybeelden van onder meer de Miami Music Week, Ibiza, Las Vegas en Amsterdam waardoor je even voelt wat de dj’s dagelijks meemaken. Naast het succes van de Nederlandse artiesten staat Nederland ook qua evenementenorganisatie en logistiek eenzaam aan de top. In Dutch Influence is er zo ook aandacht voor ID&T en haar toonaangevende Sensation dat sinds de eerste editie in 2000 al miljoenen mensen heeft vermaakt in ruim twintig landen.

 

De documentaire is gedurende het Amsterdam Dance Event te zien in Pathé City aan het Amsterdamse Leidseplein. Donderdag 18 t/m zondag 21 oktober om 16.30 en 19.30 uur en in het weekend ook om 14.00 uur. De documentaire is Nederlandstalig en Engels ondertiteld. Kaarten zijn voor 10,50 euro te koop via de sites www.dutchinfluence.com en www.pathe.nl en voor 11,50 euro aan de kassa van Pathé City.

 

Met: Armin van Buuren, Tiësto, Afrojack, Sander van Doorn, Fedde Le Grand, Laidback Luke, Headhunterz, Hardwell, Chuckie, Nicky Romero, Sidney Samson, Don Diablo, Sunnery James & Ryan Marciano, Gregor Salto, Mitch Crown, PartySquad, Andy Sherman (Shermanology) en Duncan Stutterheim (oprichter en eigenaar ID&T), Eelco van Kooten (CEO Spinnin’ Records), Jasja Heijboer (CEO ACE Agency / Agent Afrojack), Michael Cohen (internationaal manager Tiesto), Joris Joosen ( Production manager Sensation)

Producer and executive producer: Hatim el Khatib, Supervising Producer: Samuel Comazzi, Director of Photography: Rikash Gobardhan

Lees ook:Amsterdam Dance Event 2012
Lees ook:Amsterdam Dance Event barst los
Lees ook:Woensdag 14 oktober begint Amsterdam Dance Event 2015
Lees ook:Dominator Dance op E3 Strand Eersel
Lees ook:Dominator Dance 2015 op E3-strand Eersel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>