Vliegshow ‘Volkel in de Wolken’


Zondag 20 mei 2012 vindt in en om het centrum van Volkel het familie-evenement Volkel in de Wolken Hamilton Airshow plaats (Hamilton is de nieuwe hoofdsponsor; 2013: klik hier). Een groot familie-evenement voor jong en oud, met een spectaculaire vliegshow, een uitgebreide braderie, een evenemententerrein met als thema ‘On Wheels’ en een muziekplein met live muziek en terrasjes. Het luchtruim boven Volkel (in de Peel, onder Uden) is van 13.00 tot 17.00 uur gevuld met bijzondere vliegtuigen. Vliegbasis Volkel is één van de twee de luchtmacht bases waar F-16’s staan gestationeerd (naast vliegbasis Leeuwarden).

Het F-16 demoteam ontbreekt niet op de Air Show. De braderie en thematerrein zijn van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken en op het muziekplein zijn optredens tot 20.00 uur. De braderie telt meer dan 180 kraampjes; dweilorkestjes zorgen voor vertier. ‘On Wheels’ toont van alles te zien wat met wielen te maken heeft op het: een slordige 150 opgepimpte auto’s, brommers, drie boten van de Reddingsbrigade, een oude en nieuwe brandweerauto, oude tractoren en een paar Dakar-voertuigen, waaronder de truck van winnaar Theo de Rooij. Er zijn trials te zien met een mountainbike en kinderen kunnen zich uitleven tijdens zes trial-clinics. Het Volkelse Schakelplein is zondag omgetoverd in muziekplein, met live optredens op een groot podium.

Lees ook:Volkel in de Wolken Hamilton Airshow
Lees ook:Volkel in de Wolken Airshow en braderie
Lees ook:Luchtmachtdagen Volkel
Lees ook:Ernstig incident verstoort Koninginnedag Apeldoorn
Lees ook:Afscheid vliegbasis Soesterberg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>