Volkel in de Wolken Airshow en braderie

Zondag 26 mei 2013 vindt in en om het centrum van Volkel het familie-evenement Volkel in de Wolken Hamilton Airshow plaats. Al 25 jaar organiseert Stichting Volkel in de Wolken de vliegshow: wat begon als eenvoudige markt met kleine vliegshow en enkele vliegtuigen en parachutisten, groeide uit tot de grootste privaat georganiseerde vliegshow in de Benelux. Dit jaar is het alvast een voorschot op de Open Luchtmachtdagen die op 14 en 15 juni op de luchtmachtbasis worden gehouden. Ook dit jaar ronken oude en nieuwe vliegtuigen boven de hoofden van braderiegangers. Een aansprekend oud toestel is de Spitfire uit de Tweede Wereldoorlog. Nicolas Ivanoff van hoofdsponsor Hamilton presenteert een Aerobatics-demo. De luchtmacht werkt mee met F16’s en de Chinook helikopter.

De F16 demonstreert de nieuwe solovlucht die ook tijdens de Luchtmachtdagen is te zien en de Chinook staat samen met meer da n25 andere helikopters in de Staticshow te pronken. De Volkel Vliegshow Braderie staat met meer dan 180 kramen, terrasjes en dweilorkesten in het centrum. Het Schakelpleinplein is omgetoverd in Rabo-Talentenplein, met dansgroepen, een lange Skatebaan met obstakels en de meer dan 400 meter lange Kettler ket Cup baan. Verder biedt het evenementen terrein volop kindervertier, parachutisten, een flight simulator en de pimped car meeting ‘Xotic Customs Part III’ en is ook volop te beleven. Volkel in de Wolken duurt van 10.00 tot 17.00 uur; het vliegprogramma begint om 13.00 uur. Toegang tot de braderie en vliegshow kost 6 euro; kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

Lees ook:Volkel in de Wolken Hamilton Airshow
Lees ook:Vliegshow ‘Volkel in de Wolken’
Lees ook:Luchtmachtdagen Volkel
Lees ook:Topdrukte Luchtmachtdagen: ‘kom niet meer en bekijk thuis de livestream’
Lees ook:Luchtmachtdagen Gilze-Rijen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>