Leiden viert 405e verjaardag van Rembrandt met ‘Nacht van Rembrandt’

In de nacht van 14 op 15 juli 2011 viert Leiden de 405e verjaardag van Rembrandt van Rijn met een kranslegging plaats bij het borstbeeld van de grote meester aan de Witte Singel (2013: klik hier). Dit eerbetoon wordt voorafgegaan door scènes uit het leven van Rembrandt de molenaarszoon tijdens een theaterwandeling. Hoe komt Rembrandt aan zijn naam? Hoe was de sfeer in het atelier met de andere kunstenaars? Hoe verkreeg hij inspiratie voor bijvoorbeeld de Staalmeesters? Dit zijn vragen waar wellicht antwoord op wordt gegeven. 

 

Regisseur Jaap Metzlar schetst zijn beeld van Rembrandts leven en werk in korte scènes in samenwerking met een aantal acteurs, waaronder die van Domino Theater. Bezoekers krijgen een vermakelijke kijk op zijn leven gepresenteerd, met een vleugje fantasie en humor, meldt de website. Het begin van de wandeling is bij de Lakenhal, die vanaf 20.30 uur open is. De deelnemers vertrekken in drie groepen. Als de laatste groep terug is, vindt rond middernacht de kranslegging bij het Galgenwater plaats. Dit jaar zal deze ceremonie in het tegen staan van het kabinetsbesluit ten aanzien van cultuur. De Nacht van Rembrandt wordt georganiseerd door ProKwadraat.

Lees ook:De Nacht van Rembrandt 2012 in Leiden
Lees ook:Nacht van Rembrandt in Leiden
Lees ook:Leiden viert De Nacht van Rembrandt
Lees ook:Dutch Domino Team wil domino-traditie terughalen en record voor amateurbouwers breken
Lees ook:Pathé Rembrandt in Arnhem neemt afscheid met klassiekers en expositie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>