Nacht van Rembrandt in Leiden

Op 15 juli 2013 is het 407 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn in Leiden werd geboren (15 juli 1606). Sinds 2012 viert de sleutelstad de avond ervoor de Nacht van Rembrandt, dit jaar op zondag 14 juli., in aanloop naar de kranslegging om middernacht. Om 19.30 uur start de Rembrandtwandeling en om 21.00 uur begint de Nacht van Rembrandt in Kunstcentrum Haagweg 4. Met recitals met werk in relatie tot de kunstenaar en Leiden, de speedlezing Rembrandt en de neusdoek, Tussen Kwast en Kwatsj (waarin iedereen objecten kan aanbieden) en een expositie van kunstenaars die deelnemen aan de schilderswedstrijd van galerie Diane Lepelaar.

Tickets: zie website. En natuurlijk zijn er veel open ateliers waar kunstenaars het publiek verwelkomen. Om 23.30 uur verzamelt iedereen zich voor de tocht naar het borstbeeld van Rembrandt op de Witte Singel, waar traditioneel een krans wordt neergelegd.

Lees ook:De Nacht van Rembrandt 2012 in Leiden
Lees ook:Leiden viert 405e verjaardag van Rembrandt met ‘Nacht van Rembrandt’
Lees ook:Leiden viert De Nacht van Rembrandt
Lees ook:KunstRAI Amsterdam – woensdag 1 tot en met zondag 5 juni
Lees ook:Open Art Fair 2011 in de Jaarbeurs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>