Dutch Domino Team wil domino-traditie terughalen en record voor amateurbouwers breken

Tussen 1986 en 2009 kende Nederland ‘Domino Day’ om op ludieke wijze internationaal op de kaart te staan. Bij de laatste editie vielen er 4.491.863 stenen om: een wereldrecord, dat in vijftien landen op tv werd uitgezonden. In 2010 ging het evenement niet door: vanwege de economische crisis waren er te weinig sponsoren. Zaterdag willen acht vrienden in Arnhem het record voor amateurbouwers (104.000 stenen) breken.

Op zaterdag 19 augustus moet sporthal Kermisland in Arnhem volstaan met 125.000 dominostenen. ‘We waren nét oud genoeg om te mogen helpen bij Domino Day, toen dat ineens stopte’, zegt een van de acht vrienden. Nadat Domiono Day was gestopt, vonden ze elkaar via internet: ze vormden het Dutch Domino team. Het aantal stenen dat zaterdag om moet vallen, valt in het niet bij de miljoenen stenen bij Domino Day, maar daar werkten een veel groter team drie maanden aan de opbouw: ‘Wij doen het met acht man in acht dagen.’ De sporthal opent zaterdag om 11.00 uur; de recordpoging begint om 12.30 uur. De toegang kost 5 euro.

Lees ook:Domino Day 2009 bij SBS 6
Lees ook:Het gaat erom spannen op Domino Day
Lees ook:Diamantenjacht in Hermitage: zaterdag 29 en zondag 30 oktober
Lees ook:Team Marathon op indoor roeiapparaten
Lees ook:Stadsstranden in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>