Doek valt voor Kwakoe festival

Het Kwakoe festival in Amsterdam Zuidoost gaat dit jaar definitief niet door (2013: klik hier). De gemeente had een ton toegezegd en er was er nog één nodig om de begroting rond te krijgen, maar sponsoren stonden niet in de rij. Afgelopen jaren leidde het festival verlies en konden leveranciers na afloop niet worden betaald. Die wilden nu van tevoren hun geld, maar de organisatie krijgt het geld niet bij elkaar.

 

Het Kwakoe Zomerfestival werd in 1975 voor het eerst gehouden in de Bijlmer als een Surinaams festival. Oorspronkelijk was he teen voetbaltoernooi, dat zich ontwikkelde in een gratis multicultureel festival van zes achtereenvolgende weekenden. De naam verwijst naar afschaffen van de slavernij in Suriname in 1863. In Paramaribo staat een standbeeld van een ontketende slaaf met de naam ‘Kwakoe’. Dit jaar zou het festival voor de 36e keer worden gehouden. Aan populariteit was geen gebrek: vorig jaar kwamen er 250.000 bezoekers.

Lees ook:Kwakoe Festival dreigt in het water te vallen
Lees ook:Kwaku Summer Festival 2014 in Amsterdam
Lees ook:Kwakoe Festival Bijlmerpark
Lees ook:Almere heeft een eigen Kwakoe Festival
Lees ook:Kwakoe Zomer Festival Amsterdam

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Doek valt voor Kwakoe festival

  1. mr. O.H.A. Mo-Ajok

    REGIE LA ROSE = EEN FIASCO & EINDIGD IN CATASTROFE!

    Ik ben van mening dat uit de gehele gang van zaken en in de vaststaande feiten voldoende aanknopingspunten te vinden zijn waaruit afgeleid kan worden dat het de stadsdeelvoorzitter van Amsterdam ZO de PvdA-er La Rose persoonlijk verantwoordelijk is voor het feit dat het Kwakoe festival dit jaar niet doorgaat. La Rose heeft niet alleen op onbekwame, maar ook op onverantwoordelijke wijze de regie gevoerd. Zo heeft hij de heer Stiekema met veel bombarie binnengehaald als festivaldirecteur, terwijl Stiekema niet over de specifieke deskundigheid en capaciteiten beschikt. Stiekema heeft evenmin daadkrachtig en adequaat opgetreden. Allereerst heeft Stiekema kostbare tijd verloren laten gaan door ruim 2½ maand nodig te hebben om een consortium te vormen. Ten tweede heeft Stiekema kennelijk wegens gebrek aan ervaring en deskundigheid zich niet gerealiseerd dat de belangrijkste voorwaarde om lid van een consortium te mogen zijn is: het beschikken over financiële middelen. Deze middelen zijn immers noodzakelijk als voorfinanciering zodat bepaalde kosten vooraf betaald kunnen worden. Het is dan ook hoogst kwalijk dat Stiekema partijen tot het consortium heeft laten toetreden die niet over financiële middelen beschikken, terwijl elke over gezond verstand beschikkende ondernemer weet dat de kost voor de baat gaat.

      /   Reply  / 
  2. alfredo de koning

    KWAKOE kan gewoon doorgaan, heel simpel,
    er komen meer dan 200,000 mensen, als die allemaal
    1 EURO doneren of meer, dan heb je geen schulden
    en volgend jaar heb je nog 100.000 EURO +

    Moet toch kunnen, m.v.g. Alfredo de Koning

      /   Reply  / 
  3. van ballegooijen

    intree van 1,– euro per persoon dan moet het toch lukken of
    laat Amsterdam toch betalen dank zijn mooie grachten huizen is dat niet
    te danken aan Suriname en Indonesie
    wat dacht u van betaald voetbal daar wordt er miljoenen aan besteed
    van ons belasting geld, of is Griekenland en straks Portugal belangrijk om daar geld te geven

      /   Reply  / 
  4. HEnok

    Kwakoe gaat wel door.. omdat ik het zeg

      /   Reply  / 
  5. c.harpal

    Kwakkoe moet blijven

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>