Kwakoe Festival Bijlmerpark

Van het oorspronkelijke Bijlmerpark is amper nog wat over: het grootste deel ervan wordt op dit moment helemaal omgeploegd en is voor het publiek niet begaanbaar. Op het gedeelte dat nog  wél toegankelijk is, vindt deze zomer ieder weekend tot en met zondag 9 augustus 2009 de 34e editie van het Kwakoe Zomer Festival plaats (editie 2013: klik hier). Bezoekers kunnen muziekoptredens verwachten, voetbalwedstrijden, culturele shows, een speciaal programma voor jongeren, tropische drankjes en exotisch eten. Kwakoe begon in 1975 als voetbaltoernooi en groeide uit tot één van de grootste multiculturele festivals van Nederland.

 

Almere heeft vanaf 18 juli een eigen Kwakoe festival, georganiseerd door het Kwakoe On Tour Team (update: klik hier). De voorganger van deze organisatie was lange tijd verantwoordelijk voor het festival in de Bijlmer, maar lag in de clinch met het stadsdeel Amsterdam Zuidoost. De organisatie van de vernieuwde Amsterdamse Kwakoe is in handen van Stichting Kwakoe Zomerfestival. Het festival heeft zes area’s: Main Stage, Culture Island, Caribisch Dorp, Kwakoe Lounge, Kids Plaza en het Voetbalveld. Het festival is elke zaterdag en zondag van 12.00 tot 21.00 uur te bezoeken.

Lees ook:Almere heeft een eigen Kwakoe Festival
Lees ook:Kwakoe Festival Amsterdam gered
Lees ook:Kwakoe wordt ontruimd
Lees ook:Doek valt voor Kwakoe festival
Lees ook:Kwakoe Festival toch in Bijlmer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>