Kwaku Summer Festival 2014 in Amsterdam

Zaterdag 12 juli start het Kwaku Summer Festival in het Bijlmerpark in Amsterdam Zuidoost (2015: klik hier). Het multicultureel festival, voorheen Kwakoe, staat tot en met 10 augustus vijf weekenden in de buurt van het Bijlmerparktheater, zaterdag van 13.00 tot 24.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur. Het festival begon in 1975 als kleinschalig voetbaltoernooi tussen de hoogbouw van de Bijlmermeer voor kinderen die niet op vakantie konden, met eten en drinken vanuit autokofferbakken. In de loop der jaren werd het feest professioneler aangepakt en groeide uit tot het festival dat het nu is.

De gedachte achter het festijn is sinds 1975 dezelfde gebleven: een smeltkroes van culturen, om samen te genieten van de zomer in Nederland. Voetbal is nog altijd een belangrijk onderdeel. Het voetbaltoernooi is dit jaar groter dan ooit, omdat alle velden van het Bijlmer Sportpark beschikbaar zijn. Daarnaast is de trootstfinale van Oranje op het WK in Brazilië op een groot scherm te zien. Eten en drinken zijn onlosmakelijk verkonden met het festival, met Surinaamse, Antilliaanse, Afrikaanse en Caribische lekkernijen. Daarnaast biedt het festival een scala aan activiteiten: muziek- en dansoptredens, missverkiezingen, beeldende kunst, poëzie en literatuur, culturele en maatschappelijke organisaties uit Zuidoost en kinderactiviteiten. Bij de ingang van het Bijlmerpark en het Bijlmer Sportpark zijn tickets te koop.

Lees ook:Kwaku Summer Festival in Nelson Mandela Park Amsterdam
Lees ook:Kwaku Summer Festival in Nelson Mandelapark
Lees ook:Kwaku Summer Festival in Bijmerpark Amsterdam
Lees ook:Zaterdag 16 juli start Kwaku Summer Festival in Nelson Mandelapark Amsterdam
Lees ook:Kwakoe Festival Bijlmerpark

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>