Warm Winter Weekend 2010 Arnhem

Zaterdag 11 en zondag 12 december 2010 vindt in Arnhem voor de 8e keer het Warm Winter Weekend plaats (editie 2012: klik hier). De binnenstad ‘bruist van activiteiten’, meldt de website, zoals het Nederlands Kampioenschap (NK) Ice Carving, speedcarven, het Korenfestival, de Skihelling op de Jansplaats, Kerstmannenkoren en Winterstraattheater. De Historische Kelders tonen kunstenaars uit het hele land tot en met 19 december hun geheel zelf ontworpen KUNSTkerstboom.

 

Zondag zijn de ijsbeelden te bewonderen die de dag ervoor tijdens het NK Icecarving werden gemaakt. Professionele teams van twee personen gaan zaterdag overal in de binnenstad vijf meterhoge blokken ijs te lijf.  Om 16.30 uur gaat de jury langs de uitgehakte beelden en kiest de nieuwe Nederlandse kampioen. Zondag moeten speedcarvers binnen een half uur een blok ijs van 1 meter hoog in een kunstwerk omtoveren. Het Winterstraattheater biedt zaterdag 13 acts in de winkelstraten, van Santa in the Christmas Tree tot een vuurspuw act. Op zondag verzorgen 20 koren concerten in de binnenstad tijdens het Korenfestival, met naar verwachting om 15.45 uur als finale een gezamenlijk slotconcert op de Jansplaats. Daar staat beide dagen een Levende Kerststal. Zondag is op de Jansstraat/Jansplaats en de Koningstraat de grote kerst (B)uitverkoop. De Rijnhal biedt vrijdag 10 tot en met zondag 12 december plaats aan de grootste overdekte kerstmarkt van Nederland.

Lees ook:Warm Winter Weekend Arnhem 2011
Lees ook:Warm Winter Weekend Arnhem
Lees ook:Warm Winter Weekend Arnhem
Lees ook:Warm Winter Weekend in Arnhem
Lees ook:Kerstmarkt Dordrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>