Warm Winter Weekend Arnhem

Dit weekend vindt voor de 7e keer het Warm Winter Weekend in Arnhem plaats, waarbij de binnenstad bruist van activiteiten (editie 2012: klik hier). Nieuw is zondag een meezingevenement: de Top 2000, de Arnhemse versie van de tour ‘Nederland Zingt Mee’. Het publiek kan op de Jansplaats meezingen met teksten van nationale en internationale sterren op een groot LED—scherm. Voorafgaand aan het meezingen zijn er demonstraties Speedcarven. Om het uur laten in totaal negen professionele carvers zien hoe je in een half uur tijd uit één blok ijs van een meter hoog een prachtige ijssculptuur zaagt.

Zondag zijn de resultaten te bewonderen van het Nederlands Kampioenschap Icecarving van de dag ervoor, op de beeldenparade op het Land van de markt, Bovenbeekstraat, Beekstraat, Koningstraat en Brouwersplein. Het Winterstraattheater maakt van de winkelstraten ’s middags een waar theater, met steltlopen, acrobatiek of wandelende decors. Tussen de 300 en de 400 koorleden geven op ruim een dozijn locaties in de binnenstad verschillende concerten tijdens het Korenfestival, dat naar verwachting om 15.45 uur op de Jansplaats haar finale zal beleven tijdens ‘Nederland Zingt Mee’. Verder zijn er Kerstmannenorkesten en staat de Levende Kerststal dit jaar op de Jansplaats. Op de Korenmarkt staat tot en met 3 januari een kunstijsbaan met schaatsverhuur en horecaterrassen.  De Koepelkerk opent haar deuren en is in kerstsfeer met koren, gesprekken, koffie en hete soep.

Lees ook:Warm Winter Weekend 2010 Arnhem
Lees ook:Warm Winter Weekend Arnhem
Lees ook:Warm Winter Weekend Arnhem 2011
Lees ook:Oranjemarkt & Stiletto race Den Helder
Lees ook:Festival Summer Darkness 2010 in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>