Schietpartij verpest Rio aan de Rijn in Arnhem

Opnieuw dreigt een gratis festival ten onder te gaan aan  geweld. Tijdens het zomercarnaval ‘Rio aan de Rijn’ in Arnhem is zaterdag een man om het leven gekomen bij een schietpartij. De schutter zou met een pistool op het publiek zijn ingelopen, gericht hebben geschoten op een man en daarbij twee omstanders hebben geraakt. De politie heeft twee personen aangehouden.

 

Volgens een woordvoerder van de organisatie ging het om een afrekening. Door de luide knallen brak er paniek uit op het feestplein, maar niemand raakte gewond. Zaterdag is de laatste dag van het festival en de meest kleurrijke. Dan barst het feest pas écht los, aldus de website van Rio aan de Rijn, met als klapstuk de ‘Bonte Parade’ door de binnenstad. Het veiligheidsplan werkte goed, de politie reageerde adequaat en maakte het plein meteen leeg, aldus de woordvoerder: ‘Alle vooroordelen waar we jaren tegen hebben gevochten, komen nu weer los.’ Vorig jaar was er ook een schietincident op de avond van het festival: toen raakte een man gewond die werd neergeschoten.

Lees ook:Zwaargewonden door bom aan flitspaal
Lees ook:F-16 beschiet per ongeluk controletoren Vlieland
Lees ook:Derde valkuil in bossen bij Helden
Lees ook:Auto botst op praalwagen tijdens carnavalsoptocht Ter Apel
Lees ook:Boeing KLM vast in gras naast landingsbaan Schiphol

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Schietpartij verpest Rio aan de Rijn in Arnhem

  1. Albert Bolink Hengelo

    Dat schieten heeft niets met het festival te maken, had ook tijdens de WK voetbal kunnen gebeuren. En zomercarnaval Arnhem is en blijft een grandioos iets !!

      /   Reply  / 
  2. gino

    ik vind het zo erg ik kom zelf uit arnhem en had dit niet mee willen maken hoop dat die gene snel en een lange straf krijgt en zo iets moet je niet los laten maar ja de politie was ook laks ze konden ook sneller in grijpen ja maar ze kunnen niet alles teglijk doen maar beter opletten is wel goed voor ze maar als nog ze doen hun wer toch

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>