Night of the Proms 2009 Gelredome

Vrijdag 13 en zaterdag 14 november 2009 is het Gelredome in Arnhem het toneel voor de 25e editie van ‘Night of the Proms’, een succesvolle mix van bekende klassieke melodieën en pop evergreens. Het vaste Night of the Proms orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot begeleidt internationale popartiesten en brengt muziek uit de laatste drie eeuwen ‘op een zodanige manier en met zoveel schwung dat iedereen zich laat meeslepen’, aldus de site. Deze jubileumeditie heeft een wereldprimeur: zeven jaar na een noodgedwongen afzegging treedt het Zweedse duo Roxette voor het eerst weer op. In 2002 stond het duo als topact voor de ‘Proms’ aangekondigd, toen Marie Frederiksson te horen kreeg dat ze kanker had. De hersentumor was ernstig uitgezaaid en doktoren gaven haar weinig kans, maar in 2005 kreeg de Zweedse zangeres het goede nieuws dat de tumor succesvol was verwijderd.

 

Op Night of the Proms staat ze voor het eerst weer op het podium als Roxette, samen met Per Gessle. Eind jaren ’80 bracht het tweetal een groot aantal hits uit, zoals ‘It Must have Been Love’, ‘The Look’ en ‘Run To You’, verkocht meer dan 20 miljoen singles en meer dan 55 miljoen albums. Op deze jubileumeditie keren twee artiesten terug die er ook waren op de allereerste show in 1985: Toots Thielemans en John Miles. Samen brengen ze het nummer ‘If I Could’: dat belooft een hoogstaand muzikaal moment te worden.  Daarnaast leveren onder andere Toots Thielemans, Sharon den Adel, Peter & Zoltan Katona, John Miles, Orchestral Manouevres in the Dark (OMD) en Fine Fleur een aandeel aan het concert, dat op beide dagen begint om 20.00 uur. Tickets: zie website. Van woensdag 18 tot en met zondag 22 november verhuist het evenement naar Ahoy Rotterdam.

Lees ook:Night of the Proms 2009 Ahoy
Lees ook:Night of the Proms via Gelredome naar Ahoy
Lees ook:Night of the Proms 2012 in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Night of the Proms 2014 in Ahoy
Lees ook:Night of the Proms in Ahoy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>