Nationale Bokbierdag Zutphen

IMG_20160518_132238Zondag 11 oktober 2009 vindt de 13e editie van de Nationale Bokbierdag Zutphen plaats (editie 2012: klik hier). Wat in 1996 begon als bescheiden horecafeestje, groeide uit tot een evenement dat tot ver over de landsgrenzen bekendheid geniet en waar ieder jaar ruim 100.000 mensen op afkomen. Veel brouwerijen, van klein tot groot, komen in de oude Hanzestad hun nieuwe bokbier presenteren. De grootste publiekstrekker is de jaarlijkse nostalgische optocht met onder andere oude bierkarren en opgetuigde paarden vanaf 14.00 uur door de binnenstad. Het publiek kan de auto’s na afloop voor één euro van dichtbij bekijken op het startterrein Popplein.  

Om 13.30 uur is de officiële opening op het centrale podium op de Houtmarkt; daarna gaan de tapkranen open en worden tot 19.00 uur een groot aantal bokbieren gepresenteerd op de Bokbiermarkt. Deze gratis toegankelijke markt op de Groen, Hout –en Zaadmarkt biedt ook andere drankjes en allerlei etenswaren. Op de Zaadmarkt is kinderopvang geregeld met vertier voor de kleintjes. Op drie podia wordt vanaf 13.00 uur muzikaal entertainment gebonden. Op het ’s-Gravenhof begint net als vorig jaar om 15.30 uur een minitaptoe. Muzikaal klapstuk wordt een gelegenheidsfanfare van 150 muzikanten.

Lees ook:Nationale Bokbierdag Zutphen 2011
Lees ook:Nationale Bokbierdag 2010 in Zutphen
Lees ook:Nationale Bokbierdag Zutphen 2014
Lees ook:Nationale Bokbierdag 2012 in Zutphen
Lees ook:Nationale Bokbierdag Zutphen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>