Nationale Bokbierdag Zutphen 2011

IMG_20160518_132238Zondag 9 oktober 2011 vindt de 15e editie plaats van de Nationale Bokbierdag in Zutphen (2012: klik hier). Wat in 1996 begon als bescheiden horecafeestje, groeide uit tot een evenement dat tot ver over de landsgrenzen bekendheid geniet, met ieder jaar een slordige honderdduizend bezoekers. Hoogtepunt is de Grote Nostalgische Optocht, waarin paarden de nostalgische bierwagens door de straten van de Hanzestad strekken. De tocht vertrekt om 14.00 uur vanaf de IJsselkade.

Vanaf 15.30 uur zijn de bierkarren te bezichtigen op De Mars. Op de Groen-, Hout- en Zaadmarkt presenteren de Zutphense horecaondernemers verschillende soorten bokbier, muzikaal omlijst door Dialectband De Sleppers op de Groenmarkt, de Real Time Showband op de Houtmarkt en Celebration op de Zaadmarkt. De burgemeester van de stad opent de dag om 13.30 uur voor de Wijnhuistoren. De kinderkermis begint om 12.00 uur op het ’s Gravenhof; de Bokbiermarkt gaat om 13.30 uur open op de Groenmarkt: dan gaan de tapkranen open en kunnen liefhebbers tot 18.00 uur genieten van allerlei bokbieren. Naast drank is er ook van alles te eten en te snacken op de markt. De toegang is gratis.

Lees ook:Nationale Bokbierdag 2012 in Zutphen
Lees ook:Nationale Bokbierdag Zutphen
Lees ook:Nationale Bokbierdag Zutphen 2014
Lees ook:Nationale Bokbierdag 2010 in Zutphen
Lees ook:Nationale Bokbierdag Zutphen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>