Nationale Bokbierdag 2012 in Zutphen

IMG_20160518_132238Zondag 7 oktober 2012 beleeft Zutphen voor de 16e keer de Nationale Bokbierdag (editie 2013: klik hier). Wat in 1996 begon als bescheiden horecafeestje rondom bokbier in de Hanzestad aan de IJssel, groeide uit tot een evenement dat tot ver over de landsgrenzen bekendheid geniet, met ieder jaar duizenden bezoekers. De toegang is gratis. Hoogtepunt is de Grote Nostalgische Optocht met historische voertuigen, oude landbouwwerktuigen, veel paarden en natuurlijk de nostalgische bierwagens.

De deelnemers maken zich vanaf 11.00 uur gered op bedrijventerrein De Mars op het Noorderhaventerrein. De optocht vertrekt om 14.00 uur vanaf de IJsselkade voor de route door debinnenstad van Zutphen. Vanaf ongeveer 15.30 uur kan het publiek voor één euro de deelnemers van dichtbij bekijken op De Mars. Op de Groen-, Hout- en Zaadmarkt presenteren twintig Zutphense horecabedrijven verschillende soorten bokbier, met muzikale omlijsting. Een wethouder van de stad opent de dag om 13.30 uur voor de Wijnhuistoren. Om 12.00 uur begint op het ’s Gravenhof de kinderkermis begint; de Bokbiermarkt gaat om 13.30 uur open op de Groenmarkt: dan gaan de tapkranen open en wordt er tot 18.30 uur getapt. Naast drank is er ook van alles te eten en te snacken op de markt.

Lees ook:Nationale Bokbierdag Zutphen
Lees ook:Nationale Bokbierdag Zutphen 2014
Lees ook:Nationale Bokbierdag Zutphen 2011
Lees ook:Zondag 9 oktober: Nationale Bokbierdag Zutphen
Lees ook:Nationale Bokbierdag 2010 in Zutphen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>