Open havendag Gorinchem

Op zaterdag 9 mei 2009 staat Gorinchem weer in het teken van de Open Havendag, met het gebied rond de Lingehaven en Buiten de Waterpoort als hart van het evenement (2014: klik hier). De volledig gerestaureerde Lingehaven ligt middenin de historische vestingstad Gorinchem. Rond de haven zijn allerlei demonstraties en activiteiten.

In de straten eromheen en op Buiten de Waterpoort staan de kraampjes van de traditionele rommelmarkt. Op en langs het water klinkt muziek, op traditionele houtkachels wordt vis gebakken en een stoomsleepboot maakt vaartochtjes op de rivier. Langs de Havendijk liggen sleepboten op bezichtiging te wachten, maar er is ook ruimte op het water gereserveerd voor verkoop en presentatie van alles dat drijft en voor bezoekers om met hun boten aan te meren. Het evenement is gratis toegankelijk. De Open Havendag trekt ieder jaar zo’n 15.000 bezoekers uit stad en omgeving. Op ‘t Plein vindt een openlucht muziekfestival plaats, maar elders in de stad staan ook podia opgesteld.

Lees ook:Open Havendag Gorinchem 2014
Lees ook:Zomerfeesten Gorinchem
Lees ook:Hippiefestival Gorinchem – of: Gorcums Hippiefestival
Lees ook:Gorkums Hippiefestival
Lees ook:Waterpoort Festival Gorinchem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>