Open Havendag Gorinchem 2014

@Erik Feenstra

Op zaterdag 17 mei staat Gorinchem in het teken van de Open Havendag, van 9.00 tot 17.00 uur in en rond de Lingehaven en Buiten de Waterpoort. De gerestaureerde Lingehaven ligt middenin de historische vestingstad  Gorinchem. Rond de haven zijn allerlei demonstraties en activiteiten.

De Koninklijke Marine komt met twee schepen, een duiktank, klimtoren en rupsvoertuig. Vast onderdeel is de Drakenboot-race, van de Visbrug naar de Korenbrug. Ook de TLO-race in de Lingehaven heeft een vaste plek op de agenda en wordt voor de achtste keer gehouden. Iedere keer is het een prachtig schouwspel als de bruine vloot komt binnenvaren (TLO staat voor teer, lijnolie en oude klare). Een stoomsleepboot verzorgt rondvaarten, Buiten de Waterpoort is een groot LEGO bouwfestijn, in de Sluis is kunst en poëzie en Eight Herrie zorgt voor muzikaal versier tijdens met het Muziekfestijn op het Plein.

Lees ook:Open havendag Gorinchem
Lees ook:Zomerfeesten Gorinchem
Lees ook:Waterpoort Festival Gorinchem
Lees ook:Hippiefestival Gorinchem – of: Gorcums Hippiefestival
Lees ook:Jazzfestival Gorinchem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>