Halfvasten 2016: dit jaar met aantal verschoven carnavalsoptochten

IMG_20160518_105235Komend weekend (5 en 6 maart) zit de periode van vasten voor de katholieken er voor de helft op. Van carnaval tot Pasen eten en drinken zij veertig dagen alleen het hoogstnoodzakelijke. Om dat vol te kunnen houden, wordt hier en daar halverwege de rit een oogje dichtgeknepen met Halfvastenfeesten. België telt er veel, compleet met optochten. Veel carnavalsoptochten gingen vanwege onstuimig weer dit jaar niet door. Een aantal daarvan zijn verschoven naar zondag 6 maart. Zoals in Den Bosch, maar vanwege het ingestorte pand op de Markt  wordt de route ietsje verlegd.

Andere grotere gemeenten waar de optocht werd verschoven zijn: zaterdag in Heerlen (met bal) en zondag in Breda, Venlo en Valkenburg. Halfvasten wordt al jaren gevierd in het Brabantse dorp Zeeland (ten zuidoosten van Oss), dit jaar op zaterdag 5 en zondag 6 maart. In Oss is zondag voor de 6e keer een halfvastenoptocht. Die zijn er ook in een aantal kleinere gemeenten: op zaterdag in Afferden in Noord-Limburg, zaterdagavond verlichten optochten in Deurne (de Heilight Parade), Bladel (zuidwest van Eindhoven, de Blaalse Lichtstoet) en in Groesbeek (bij Nijmegen).

Lees ook:Storm: de lijst afgelaste en/of uitgestelde carnavalsoptochten in Limburg en Brabant
Lees ook:Carnavalsoptochten in Den Bosch, Breda en meerdere kleinere plaatsen afgelast
Lees ook:Carnavalsoptochten 2016 – vrijdag 5 tot en met dinsdag 9 februari
Lees ook:Halfvastenfeesten – halverwege de vastentijd even de teugels laten vieren
Lees ook:Carnavalsoptochten ingekort vanwege harde wind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>