Den Bosch: gebouw op de Markt stort in – geen gewonden

In Den Bosch is zaterdagavond een gebouw op de hoek van de Markt en de Hinthamerstraat  ingestort. Op dat moment waren geen mensen in het pand aanwezig. In het gemeentelijk monument uit 1637 zat een filiaal van opticien Pearl. Boven de winkel woonden geen mensen, maar het was niet direct zeker of er geen mensen onder het puin lagen. Diverse hulpdiensten waren toegesneld, waaronder de politie en de brandweer met hoogwerkers.

De politie controleerde of de aangrenzende panden stabiel waren gebleven; daarna werd met speurhonden naar eventuele slachtoffers gezocht. Rond kwart voor drie werd de speurtocht afgesloten. Het gebied rond de Markt en de Hinthamerstraat blijft voorlopig afgesloten. De winkel zou komende week voor een verbouwing dicht zijn. Zaterdagmiddag begonnen bouwvakkers om vijf uur met het strippen van het pand. Ze waren tot ongeveer 22.00 uur aan het werk. Een uur later stortte het pand in.

Het gebouw staat naast De Kleine Winst, waar Jeroen Bosch lange tijd woonde en zijn atelier had. Dat pand heeft voor zover bekend geen schade opgelopen. Op de Markt werd zaterdag een lichtshow getest voor een voorstelling komende week in het kader van het Jeroen Bosch-jaar. Deze lichten werden gebruikt om het ingestorte gebouw te belichten. De burgemeester van de stad zei dat de lichtshow volgend jaar niet doorgaat.

Lees ook:Damrak dicht na overval
Lees ook:Politie sluit Markt Roosendaal na schietincident hermetisch af
Lees ook:Bommelding bibliotheek Rotterdam
Lees ook:Gemeentehuis Waalre afgebrand
Lees ook:Verdachte aanslag gemeentehuis Waalre aangehouden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>