Corso Zundert 2015 in het teken van Van Gogh

IMG_20160522_120704Zondag 6 en maandag 7 september beleeft het Brabantse Zundert de74e editie van het jaarlijkse Corso Zundert (2016: klik hier). Sinds 1936 is het Brabantse Zundert, tussen Breda en Antwerpen bij de grens met België, iedere eerste zondag in september het decor van het jaarlijkse bloemencorso, het grootste corso ter wereld. Dit jaar draait alles om de in Zundert geboren Vincent van Gogh, in te kader van zijn 125e sterfdag. Het corso begint om 13.00 uur en trekt twee keer rond: de doorkomst op de Markt staat gepland om 14.00 en om 16.30 uur.

Zie ook: Munch : Van Gogh in Van Gogh museum

Tijdens de tweede ronde wordt de prijswinnaar bekendgemaakt. Dan komen bouwers, duwers en dorpsbewoners overal vandaan om de overwinning te vieren: de ‘Zundertse jubel’ is het jaarlijkse hoogtepunt van het corso. Om 10.00 uur openen de marktkraampjes in de Eikenlaan en Beukenlaan. Op zondagavond kan iedereen alle wagens nog een keer bekijken op het tentoonstellingsterrein aan de Wermhoutseweg, een feestelijk terrein met terrasjes en muziek. Op maandag is het terrein vanaf 09.00 uur open en worden de wagens driemaal met geluid, figuratie en aankleding gepresenteerd: om 11.00, 14.30 en 18.30 uur. Maandag 12.00 uur begint de Jaarmarkt in het centrum.

Zondagavond na de optocht en maandag de hele dag zijn er muzikale optredens  op de verschillende podia en bij cafés in Zundert. Op veel plekken in het land werd de verjaardag van koningin Wilhelmina op 31 augustus gevierd met optochten met versierde fietsen en wagens. Na de oorlog werd die traditie in ere hersteld; het corso van Zundert werd tot ver over de grenzen bekend. De corsowagens werden steeds theatraler met figuranten, toneel, beweging, muziek, geluid, rook en licht.

Lees ook:Bloemencorso van Zundert 2014
Lees ook:Corso Zundert: zondag 4 en maandag 5 septemer
Lees ook:Corso Zundert – grootste bloemencorso ter wereld
Lees ook:Bloemencorso van Zundert
Lees ook:Bloemencorso Zundert 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>