Corso Zundert – grootste bloemencorso ter wereld

Zondag 3 en maandag 4 september beleeft het Brabantse Zundert de 76e editie van het jaarlijkse Corso Zundert. Sinds 1936 is het Brabantse stadje, tussen Breda en Antwerpen bij de grens met België, iedere eerste zondag in september het decor van het jaarlijkse bloemencorso, het grootste corso ter wereld. Het corso is extra beveiligd, met meer politie op de been, betonblokken en wegversperringen.

Op 31 augustus was koningin Wilhelmina jarig; dat werd op veel plekken in het land gevierd met optochten met versierde fietsen en wagens. Na de oorlog werd die traditie in ere hersteld. De corsowagens werden steeds theatraler met figuranten, toneel, beweging, muziek, geluid, rook en licht. Het corso met onder meer twintig gigantische praalwagens begint om 13.30 uur en trekt twee keer rond: de doorkomst op de Markt staat gepland om 14.00 en om 16.30 uur. Tickets: zie website.

Tijdens de tweede ronde wordt de prijswinnaar bekendgemaakt. Dan komen bouwers, duwers en dorpsbewoners overal vandaan om de overwinning te vieren: de ‘Zundertse jubel’ is het jaarlijkse hoogtepunt van het corso.  Om 10.00 uur openen de marktkraampjes in de Eikenlaan en Beukenlaan. Maandag begint om 12.00 uur de jaarmarkt in de Molenstraat, de hoofdstraat van Zundert. Op zondagavond na de optocht en op maandag vanaf 09.00 uur zijn alle wagens te bewonderen op het tentoonstellingsterrein, een feestelijk terrein met terrasjes en muzikaal vertier.

Lees ook:Corso Zundert: zondag 4 en maandag 5 septemer
Lees ook:Corso Zundert 2015 in het teken van Van Gogh
Lees ook:Bloemencorso van Zundert
Lees ook:Bloemencorso van Zundert 2014
Lees ook:Bloemencorso Zundert 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>