Vreugdevuur Scheveningen tijdens jaarwisseling erkend als nationaal erfgoed

Het jaarlijkse vreugdevuur tijdens de jaarwisseling op het Noorderstrand van Scheveningen is erkend als nationaal erfgoed. Ieder jaar wordt op het strand bij de badplaats een metershoog vreugdevuur opgebouwd. Het staat nu op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed, een lijst met inmiddels meer dan zestig Nederlandse tradities.

Zie ook: oliebollen met Oudejaar

Scheveningen telt iedere jaarwisseling twee vreugdevuren: Scheveningen-dorp bouwt een vuur op het Noorderstrand ten noorden van de haven, Duindorp bouwt er een op het Zuiderstrand. De bouw is de ochtend na kerstmis begonnen. Het vuur op het Noorderstrand komt op de erfgoedlijst, omdat de mensen dat zelf hebben voorgedragen; de Duindorpers hebben dat niet gedaan.

Lees ook:Vreugdevuren op Oudejaar: Scheveningen heeft de grootste ter wereld
Lees ook:Vreugdevuren om het Oudejaar uit te luiden
Lees ook:Vuurwerk en vreugdevuren op Oudejaar
Lees ook:Feesten en vuurwerkshows tijdens jaarwisseling 2016-2017
Lees ook:Vernieuwde boulevard Scheveningen geopend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>