Koninginnedag op 30 april op losse schroeven

Nu 30 april de dag van de troonswisseling wordt, staat de jaarlijkse viering van Koninginnedag op deze dag op het spel. Oranjeverenigingen en organisatoren van evenementen gingen er vanuit dat de plechtigheden in Amsterdam ’s morgens zouden plaatsvinden. Nu duidelijk is dat de eedaflegging door de nieuwe koning in de Nieuwe Kerk pas om 14.00 uur begint, vrezen ze niet uit de kosten te kunnen komen, omdat veel mensen thuis zullen blijven om de troonswisseling op televisie te volgen. Overal in het land wordt koortsachtig overlegd bij de Oranjeverenigingen of de vrijmarkt kan verhuizen naar zaterdag 27 april.

Update: de meeste gemeenten houden vast aan 30 april. 

Maandag overlegt de bond van Oranjevereninigen.In een aantal gemeenten is al besloten om de viering van Koninginnedag te vervroegen naar zaterdag 27 april, de verjaardag van prins Willem-Alexander. Vanaf volgend jaar wordt deze dag sowieso de nieuwe Koningsdag. Zo heeft het bestuur van het Oranje Bevrijdings Comité Pekela (OBCP) in overleg met de burgemeester besloten het feest naar de zaterdag te verschuiven. Op 30 april komt er na de troonswisseling een aangepast programma. Ook de Oranjevereniging van Geldermalsen heeft hetzelfde besluit genomen: Koninginnedag op zaterdag en op dinsdag 30 april feest na de troonswisseling.

Lees ook:Meeste Oranjefeesten toch op 30 april
Lees ook:Koningsdag opgenomen als Cultureel Erfgoed
Lees ook:Koningin Beatrix wordt 75 jaar
Lees ook:Koning bedankt voor ‘onvergetelijke viering’ van zijn verjaardag
Lees ook:Beatrix oudste regerende monarch ooit van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>