Woensdag 28 september: Landbouwdag en Lappenmarkt Alkmaar

Woensdag 28 september vindt in het Noord-Hollandse Almaar de jaarlijkse Landbouwdag en Lappenmarkt plaats. De laatste woensdag van september is het Waagplein bevolkt met paarden, pony’s, koeien, schapen, geiten, konijnen en cavia’s. De dieren worden vanaf 07.00 uur aangevoerd en vanaf ongeveer 09.00 uur gekeurd. Daarnaast is er in het centrum een uitgebreide lappenmarkt met honderden marktkraampjes en zijn er rond te terrasjes verschillende activiteiten.

De keuringen zijn van oudsher ‘een mannenzaak’, terwijl de vrouwen op dat moment hun slag slaan op de lappenmarkt. De regionale agrarische dag vond voor het eerst plaat in 1884, sinds circa 1900 ieder jaar. Tegenwoordig zijn er veel minder agrariërs in de regio, maar dat is geen reden om de feestelijke dag op te heffen: tienduizenden bezoekers bewijzen ieder jaar dat de dag springlevend is.  Landbouwdag is voor stadse mensen ‘de gelegenheid om kennis te maken met al het goede van het platteland’. Vrijdag 30 september vindt de laatste Kaasmarkt van het Alkmaarse seizoen plaats.

Lees ook:Landbouwdag Alkmaar 2015
Lees ook:Landbouwdag en Lappenmarkt Alkmaar
Lees ook:Louis van Gaal opent kaasmarktseizoen Alkmaar
Lees ook:Woensdag 6 juli opent de Edamse kaasmarkt
Lees ook:Kaasmarkt Edam opent woensdag 1 juli

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>