Zaterdag 13 februari: Chinees Nieuwjaar Festival Den Haag

Maandag 8 februari was het Chinees Nieuwjaar: toen begon volgens de Chinese dierenriem het Jaar van de Aap (2017: klik hier). Op zaterdag 13 februari viert de Chinese gemeenschap traditiegetrouw het Chinees Nieuwjaar Festival in Den Haag. De feestelijkheden beginnen om 11.30 uur met traditioneel Chinees vuurwerk op het Spuiplein om de kwade geesten te verdrijven.

De Chinese ambassadeur en een Haagse wethouder brengen samen ‘de leeuwen tot leven’ door hun ogen rood te verven. Traditioneel luiden de leeuwen- en drakendans altijd het nieuwjaar in: de draak staat voor hogere afkomst en macht, de leeuw voor geluk en voorspoed. De leeuwen worden om 12.45 uur tot leven gewekt op de Gedempte Burgwal  en vanaf 13.30 uur trekt de Draken- en Leeuwendans met vuurwerk door de Haagse Chinatown. Achter de Bijenkorf is de Chinese New Years Marktet met een expositie van Chinese Zodiac-figuren.  Na afloop gaat iedereen lekker Chinezen in de restaurants in Chinatown.

Op het podium in het Atrium zijn na de opening voorstellingen van Chinese artiesten. In het stadhuis wordt een lunch opgediend voor 50 VIP’s, onder wie staatssecretaris Jette Kleinsma, Kamerleden, burgemeesters uit buurtgemeenten, kamerleden, ambassadeurs en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties die een band met China hebben.

Lees ook:Chinees Nieuwjaar in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam
Lees ook:Chinees Nieuwjaar Festival 2012 Den Haag
Lees ook:Chinees Nieuwjaar Festival in Den Haag
Lees ook:Chinees Nieuwjaar Festival Den Haag
Lees ook:Chinees Nieuwjaar 2011 in de vier grote steden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>