Bloementapijt in Brussel

Elke twee jaar wordt de Grote Markt in Brussel bedekt met een bloementapijt: van donderdag 14 tot en met zondag 17 augustus is één van de mooiste historische pleinen van Europa voor de 19e keer bedekt met een zee van kleurrijke begoniablaadjes, neergelegd volgens een van tevoren uitgedacht patroon.

Het tapijt van 77 bij 24 meter wordt om het jaar neergelegd in het weekend rond Maria-Hemelvaart (vrijdag 15 augustus). Het bloementapijt staat dit jaar in het teken van 50 jaar Turkse immigranten in België. Het tapijt krijgt dit jaar dan ook Turkse motieven. Donderdag komen circa honderd bloemisten begonia’s brengen, ‘s avonds wordt het tapijt om 22.00 uur officieel geopend. Vrijdag-, zaterdag- en zondagavond zijn er drie een half uur durende geluid- en lichtshows.

Lees ook:Bloementapijt op stadsplein in Hoorn
Lees ook:Bloementapijt in Haarlem
Lees ook:Begoniatapijt in Hoorn
Lees ook:Dringen voor Turks consulaat
Lees ook:Vuurwerkfestival Scheveningen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>