Bloementapijt in Haarlem

Na elf jaar komt het terug: het Bloementapijt in Haarlem. Dit weekend staat de Spaarnestad bol van de activiteiten, met 023 Uur Cultuur, Open Monumentendag, het Korenlint en zondag het Jopenfestival. Dertigduizend begonia’s vullen dit weekend de Grote Markt en beelden een schuttersstuk van Frans Hals uit. Er is een loopbrug neergezet, waarvandaan het Bloementapijt vanaf 3,5 meter hoogte beter te zien is. Het is een van de laatste grote evenementen in het kader van het Frans Hals jaar, maar als unicum: zonder cent subsidie, maar gefinancierd door Haarlemse ondernemers.

Veel begonia’s komen uit België, net als veel bloemenleggers. Brussel heeft jarenlange ervaring met het leggen van een bloementapijt, om het jaar op de Grote Markt. Zondag 18.00 uur wordt de loopbrug afgebroken en het plein opgeruimd.

Lees ook:Bloementapijt op stadsplein in Hoorn
Lees ook:Bloementapijt in Brussel
Lees ook:Frans Hals Festival Weekend in Haarlem
Lees ook:Koningin opent tentoonstelling in honderdjarig Frans Hals Museum
Lees ook:Noordzeestranden opnieuw met paraffine vervuild

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>