Amsterdamse Hotelnacht

amsterdam[1]Op zaterdag 18 en zondag 19 januari kunnen we op vakantie in de hoofdstad, tijdens de Amsterdamse Hotelnacht (2015: klik hier). Voor de tweede keer openen bijna veertig hotels in de hoofdstad hun deuren voor stadsgenoten. Thema dit jaar is ‘Vakantie in eigen stad’. Naast kamers boeken organiseren hotels culturele, creatieve en culinaire feestjes op zaterdagavond. Op zondag is er volop gelegenheid om te relaxen en uit te buiken. Tussen de feestjes door is er alle gelegenheid om typische toeristische dingen te doen: musea, het casino of een rondvaart langs de lichtobjecten van het Amsterdam Light Festival.

Zo biedt het Amstel Hotel lichtkunst en cocktails op het winterterras, een Bal Masqué in de Koepelkerk van het Renaissance Hotel, het nachtrestaurant Midnight Grill in het Mariott Hotel. De officiële opening vindt plaats op he tverwarmde winterterras van Hotel de l’Europe. De Skylounge van Double Tree by Hilton verandert in een skilounge. Het Student Hotel organiseert een nachtfeest, met als thema Après Ski. Naast winterse sferen gaan hotels terug in de tijd: Krasnapolsky gaat terug naar zijn beginjaren, waar dit hotel een van de weinige plekken in Amsterdam was waar mocht worden gedanst, en organiseert het dip ‘n dans-event The Great Krasnapolsky. Het Lloyd Hotel en The Exchange organiseren culturele activiteiten en Hotel ArenA Brightnight Amsterdam. Ander hotels kiezen voor workshops en lezingen, bijvoorbeeld over de ets-technieken van Rembrandt bij het Apollo Museum en over Amsterdamse meesters bij Hotel Seven One Seven. Culinair genieten kan bij verschillende hotels, dankzij de special Hotelnacht-diners.

Lees ook:Amsterdamse Hotelnacht 2015
Lees ook:Amstel Hotel staat te koop
Lees ook:Infographic: Hotels in History Hall of Fame
Lees ook:Woensdag 11 november begint NFF#36, Noordelijk Film Festival Leeuwarden
Lees ook:Amsterdam viermaal in top tien smerigste hotels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>