Infographic: Hotels in History Hall of Fame

Amsterdam_Amstel_Hotel_OudHotel.info heeft een infographic uitgebracht: Hotels in History Hall of Fame. Het biedt een blik in het verleden en bevat illustere hotels met wetenswaardigheden over het pand, de bezoekers of memorabele gebeurtenissen. Al sinds het begin van de jaartelling spelen hotels een belangrijke rol. Al aan het begin van de moderne jaartelling: in de tijd van het kerstverhaal zaten alle herbergen vol en moesten Joseph en Maria een stal zoeken, waar Jezus werd geboren.

Of ze nou een inspiratiebron voor liedjes waren, een baby over de balkonrand bungelde (Michael Jackson in Berlijn) of hotelkamers in rock & roll style compleet werden gesloopt: hotels zagen het allemaal gebeuren. Zo staat ook het Carlton Hotel in Cannes vermeld vanwege de grootste juwelenroof ooit: een waarde van 136 miljoen dollar. En was het Amstel Hotel in Amsterdam het eerste hotel in ons land met elektrische verlichting, werd Oscar Wilde gearresteerd in het Cadogan in Londen vanwege ‘brute onfatsoenlijkheid’, voor Stephen King de inspiratie om ‘Rhe Shining’  te schrijven.

Lees ook:Amsterdam viermaal in top tien smerigste hotels
Lees ook:De vijf meest opvallende hotels van Amsterdam
Lees ook:Woekerprijzen hotelkamers Amsterdam rond 30 april
Lees ook:Amsterdamse Hotelnacht
Lees ook:Amstel Hotel staat te koop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>