Sail Den Helder en Marinedagen 2013

IMG_20160524_150646Donderdag 20 tot en met zondag 23 juni 2013 vinden in Den Helder gelijktijdig Sail Den Helder en de Marinedagen (2017: klik hier) plaats. Authentieke tall ships en moderne marineschepen liggen gebroederlijk naast elkaar aan de kade. Het weer valt tegen, maar de sfeer is er niet minder om. Ze vertegenwoordigen de geschiedenis van de marine maar ook de hedendaagse vloot. Donderdag liggen de tall ships vanaf 06.00 uur voor anker op de Rede van Texel en varen vanaf 16.00 uur naar Den Helder.  Donderdag tot en met zondag is er markt, straattheater, een kinderplein, een nostalgische kermis, een ambachtelijke markt en podia met live muziek op Willemsoord. Vrijdag beginnen om 17.30 uur Drakenbootraces, zaterdag trekt de crewparade vanaf 14.00 uur door de binnenstad en zondagmiddag wordt afgesloten met de Parade of Sail Out en de Vlaggenparade. Donderdag, vrijdag en zaterdag is er vanaf 22.45 uur afsluitend vuurwerk. In de Koningsstraat is het vier dagen feest met AfterSail.

 

Thema van de Marinedagen is ‘525 Jaar Innovatief’, in het teken van 525 jaar georganiseerde Zeemacht in Nederland. De deelnemende schepen en eenheden verwelkomen vrijdag, zaterdag en zondag duizenden bezoekers, verdeeld in vier clusters op de marinehaven: Nationale Taken, Internationale Missies, Kennis & Innovatie en Maritieme Instandhouding en Ondersteuning. Demonstraties te land, ter zee en in de lucht laten zien hoe de marine opereert, zoals: het veilig ontploffen van een zeemijn, een amfibische landing en antipiraten demonstraties. Woensdag is de scholierendag en donderdag opent de marine haar deuren voor oudgedienden, actief dienend personeel en speciale gasten, onder wie koning Willem-Alexander. Een deel van de marinehaven is die dag open voor bezoekers van Sail Den Helder. Vrijdag tot en met zondag is het publiek welkom. Het terrein is vrijdag en zaterdag open van 10.00 tot 23.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Lees ook:SAIL Den Helder en Marinedagen 2017
Lees ook:Tall Ships op weg naar Sail Den Helder
Lees ook:Regen spelbreker Sail Den Helder
Lees ook:Tall Ships Races Antwerpen – 7 t/m 10 juli
Lees ook:Den Helder is klaar voor de Tall Ships

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>