Deventer Goede Vrijdagmarkt en Paaskermis

goede-vrijdag-markt[1]Op vrijdag 29 maart 2013 vindt in Deventer de Goede Vrijdagmarkt plaats (2014: klik hier): één van de oudste en grootste jaarmarkten van het oosten van Nederland. De jaarmarkt vlak voor Pasen telt ruim 350 kramen en vult van 8.00 tot 16.00 uur is een groot deel van de binnenstad: in de Keizerstraat, op de Brink en in Zandpoort, van het NS-station tot aan de IJssel. De jaarmarkt is populair en niet alleen bij Deventenaren: jaarlijks komen er tienduizenden bezoekers voor naar Deventer.

 

Deventer kende als Hanzestad zes jaarmarkten, die vaak meerdere dagen duurden. Kooplieden uit heel Europa kwamen erop af: dat leidde tot een flinke toename van de welvaart van de stad. De Goede Vrijdagmarkt is de enig overgebleven jaarmarkt. Van vrijdag 29 maart tot en met zondag 7 april staat de jaarlijkse Paaskermis – ook wel Deventer Platvoetkermis genoemd – op het Platvoet Evenemententerrein aan de Roland Holstlaan (met op Goede Vrijdag de eurodag).

Lees ook:Goede Vrijdagmarkt en Paaskermis in Deventer
Lees ook:Goede vrijdagmarkt en paaskermis Deventer
Lees ook:Goede Vrijdagmarkt Deventer
Lees ook:Goede Vrijdagmarkt Deventer 2011
Lees ook:Goede Vrijdagmarkt en Paaskermis in Deventer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>