Goede Vrijdagmarkt en Paaskermis in Deventer

Op vrijdag 18 april vindt in  Deventer de Goede Vrijdagmarkt plaats: één van de oudste en grootste jaarmarkten van het oosten van Nederland. De jaarmarkt vlak voor Pasen telt zo’n 300 kramen en staat van 8.00 tot 16.00 uur in een groot deel van de binnenstad: in de Keizerstraat, op de Brink en in Zandpoort, van het NS-station tot aan de Bokkinghangstraat aan de IJssel.  De jaarmarkt is populair en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers.

 

Deventer kende als Hanzestad zes jaarmarkten, die vaak meerdere dagen duurden. Kooplieden uit heel Europa kwamen eropaf: dat leidde tot een flinke toename van de welvaart van de stad. De Goede Vrijdagmarkt is de enig overgebleven jaarmarkt. Voor de kinderen is er een Paasboerderij en een draaimolen. Van 12 tot en met 21 april staat de jaarlijkse Paaskermis – ook wel Deventer Platvoetkermis genoemd – op het Platvoet Evenemententerrein aan de Roland Holstlaan (met op Goede Vrijdag de eurodag).

Lees ook:Deventer Goede Vrijdagmarkt en Paaskermis
Lees ook:Goede Vrijdagmarkt Deventer
Lees ook:Goede Vrijdagmarkt Deventer 2011
Lees ook:Goede vrijdagmarkt en paaskermis Deventer
Lees ook:Goede Vrijdagmarkt en Paaskermis in Deventer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>