Global Kasbah in Hengelo

Van donderdag 26 tot en met zondag 29 augustus 2010 is de binnenstad van Hengelo het decor voor de eerste editie van Global Kasbah, een kleurrijke happening, waar de bezoeker al wandelend door de binnenstad kan genieten van een veelkleurige internationale markt, exotisch proeven, muziek en dans. Global Kasbah brengt de diversiteit anno 2010 in beeld, met als doel grenzen te laten vervagen (bron: persbericht).

 

Global Kasbah heeft een internationale warenmarkt als basis. Uit heel Europa komen ze naar Hengelo: marktkooplui met hun specifieke en niet alledaagse (streek)producten. Tijdens de eerste editie van het evenement, dat zal plaatsvinden onder auspiciën van Artikel 1 Overijssel, worden tussen de tachtig- en negentigduizend bezoekers verwacht. De organisatie waarschuwt om niet met een volle maag te komen, want Global Kasbah is ook een culinair evenement: nieuwe smaken proeven en met lekkernijen uit alle windstreken. Global Kasbah sluit ook aan op de doelstellingen van het Millennium Netwerk Hengelo, dat de door de Verenigde Naties opgestelde millenniumdoelen onderschrijft en besteedt aandacht aan duurzame ontwikkeling in de internationale handel, vooral aan export van arme landen naar rijke Westerse landen, door middel van een fair trademarkt.

 

Initiatieven en organisaties die zich op dit gebied bezighouden, kunnen hun activiteiten onder de aandacht door de verkoop van lokale producten.Verscheidenheid van culturen is een kenmerk van de hedendaagse samenleving. Organisaties en verenigingen die specifieke culturele en maatschappelijke initiatieven bevorderen en gelijktijdig streven naar integratie in de Nederlandse samenleving presenteren zich in de breedst mogelijke zin.’ Bedrijven en instanties besteden steeds meer aandacht, al dan niet gedwongen door de dagelijkse praktijk, aan veranderende omstandigheden en verscheidenheid binnen hun personeelsbestand. Ook daaraan wil Global Kasbah aandacht besteden. Geïnteresseerden voor zowel de fair trademarkt als voor het presenteren van culturen kunnen informatie aanvragen dan wel zich (aan)melden via de website www.globalkasbah.eu.

Lees ook:Tuinbouwvakbeurs Horti Fair in de RAI
Lees ook:Haarlem Culinair en bierfestival
Lees ook:Chocoa 2015 – chocolade in Amsterdam
Lees ook:Nog tot en met zondag 7 juni: de Tong Tong Fair in Den Haag
Lees ook:Country & Christmas Fair Kasteel De Haar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>