Pasar Malam en Eibertjesmarkt Nunspeet

Het Noord-Veluwse Nunspeet kent een bijzondere dag, die tienduizenden toeristen naar het stadje lokt: Eibertjesdag, op iedere vrijdag na Hemelvaart (2012: klik hier). In het hoogseizoen is er op zes dinsdagen Eibertjesmarkt. De eerste vindt plaats op dinsdag 14 juli 2009, samen met de Pasar Malam, tussen 10.00 en 18.00 uur op de markt. Tijdens de Aziatische markt zijn er optredens van verschillende bands en artiesten. Update 2010: ook in het zomerhoogseizoen van 2010 is het iedere dinsdag Eibertjesmarkt.

 

Er staan ruim vijftig kramen met Aziatische producten, zoals houtsnijwerk, batikstoffen, Indonesische kleding en beelden, wajangpoppen, Boeddhabeelden en wierook. Ook ontbreken de authentieke Indische maaltijden niet op de markt. Het verhaal gaat dat Eibertje omstreeks 1850 in Vierhouten leefde en dat ze elke week door de bossen van Vierhouten naar Nunspeet kwam om eieren te berkopen. Het zogenaamde ‘Eibertjespad’ tussen Vierhouten en Nunspeet bestaat nog altijd en is nog steeds te bewandelen.

Lees ook:Eibertjesdag 2013 in Nunspeet
Lees ook:Eibertjesdag 2012 in Nunspeet
Lees ook:Afsluitende Pasar Malam 2010 in Rijswijk
Lees ook:Eibertjesdag Nunspeet
Lees ook:Haagse Pasar Malam heet nu Tong Tong Fair

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pasar Malam en Eibertjesmarkt Nunspeet

  1. Gerar de Gooier

    Mijn vrouw en ik komen elk jaar graag naar de gezellige Eibertjesmarkt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>