Woonbeurs Wonen&Co 2009 Groningen

Van donderdag 12 tot en met zondag 15 maart 2009 vindt de vierde  woonbeurs ‘Wonen&Co‘ plaats in Martiniplaza Groningen (editie 2012: klik hier). De beurs staat dit keer in het teken van ‘Wereld Wijd Wonen’. Het wereldwijde thema komt tot uiting op diverse themapleinen: Interieur, Beeld & Geluid, Tuin, Culinair, Duurzaamheid, Bouwen & Klussen en Nieuwbouw. Er is een woonbazaar met kleine woonwinkels. Bezoekers kunnen gratis advies krijgen op het Adviesplein en kunnen in het Workshoptheater aan verschillende workshops deelnemen. Een record aantal exposanten van 250 heeft zich aangemeld voor de beurs.

 

Donderdag onthult de Zweedse Consul om 19.30 uur een schilderij van de Groningse kunstenares Lydia Jonkman in de stand van het Zweedse Moose Färg. Tijdens de beurs vinden de kampioenschappen Barista van het Noorden plaats. De winnaar  mag zich de beste koffiekunstenaar van Noord Nederland noemen en krijgt een bokaal mee naar huis. Rond een traditionele Mongoolse tent kunnen kinderen Mongoolse vilttechnieken leren. Na vier dagen moet er een wandkleed hangen dat na de beurs beschikbaar wordt gesteld aan een goed doel.

 

Daarnaast is er een veiling voor een goed doel. Er wordt een Nolte keuken geveild (waarde € 15.000,=), zonnepanelen (€ 4.295,=) en een leren bankstel (€ 1.750,=). De opbrengst van de veiling gaat geheel naar Stichting Opvanghuizen Wingurla: die helpt opvanghuizen van onder andere Moeder Theresa in India, waar straatkinderen worden opgevangen. De beurs is geopend op donderdag en vrijdag van 14.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. De toegang bedraagt € 9,=. Lezers van het Dagblad van het Noorden krijgen € 2,50 korting, net als bezoekers die Mijnkaart kunnen laten zien.

Lees ook:Woonbeurs ‘Wonen&Co’ in Groningen: thema ‘De Verleiding’
Lees ook:Wonen & Co 2011 in Groningen
Lees ook:Wonen&Co 2012 Groningen
Lees ook:Huis en Tuin 2009 in Leeuwarden
Lees ook:Excellent Wonen in Beursgebouw Eindhoven

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Woonbeurs Wonen&Co 2009 Groningen

  1. Pingback: Woonbeurs ‘Wonen&Co’ in Groningen: thema ‘De Verleiding’ | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>