Modeweek in Amsterdam voor incrowd en publiek

Kredietcrisis of niet: mode zal er altijd zijn: ook vanaf 24 januari 2009 is het mode dat de klok slaat in Amsterdam, zowel voor de incrowd als voor het grote publiek (januari 2013: klik hier). Voor de vakbroeders is er de Amsterdam International Fashion Week (AIFW), voor het publiek Fashion Week Downtown.  Misschien wordt de mode dit keer een tikkeltje soberder, zoals onlangs in Milaan bij grote shows van de nieuwe mannencollectie al te zien was. Of in Parijs, waar vanwege de centen minder Amerikaanse modejournalisten op af zullen komen. Van zaterdag 24 januari tot en met zondag 1 februari vindt voor de profs in modeland in de Westergasfabriek de 10e editie van het vakevenement AIFW plaats, met de nieuwste trends, shows, exposities, lezingen, filmvoorstellingen en feesten.

 

Naast dit ‘invitations only’ programma is er ook een programma voor het publiek: Fashion Week Downtown. Op de 24e is de kickoff op het Centraal Station, met een officiële fotoshoot in de centrale hal. Meer dan 80 locaties, zoals winkels, galeries en clubs, nemen er deel aan Downtown met exposities, shows, een etalagewedstrijd en feesten. Van 28 januari tot en met 1 februari showen verschillende designers en merken hun nieuwe collecties. Tv-zender NET5 is erbij en brengt vijf dagen verslag uit in het programma ‘Fashion Week Late Night Report’: vanaf de erste rij, maar ook backstage. De uitzendingen worden gepresenteerd door verschillende bekendheden. De eerste uitzending is op 28 januari om 0.15 uur op NET5.

Lees ook:Modeweek in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam International Fashion Week en Downtown 2011
Lees ook:Amsterdam Fashion Week juli 2012
Lees ook:Modeweek Downtown Amsterdam
Lees ook:Amsterdam International Fashion Week

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Modeweek in Amsterdam voor incrowd en publiek

  1. Pingback: Amsterdam heeft eigen Fashion Museum | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>